Sfaturi pentru lucrul cu dispozitivul antilătrat

În acest articol, vom explica modul în care trebuie să decurgă o sesiune de antrenament antilătrat prin intermediul unei zgărzi electronice.

Vom începe cu cele mai importante momente ale antrenamentului cu zgardă electronică antilătrat:

 • Zgarda antilătrat se folosește numai în cazul în care câinele este singur, fără alți câini, televizor pornit sau copii în jurul lui.
 • A nu se folosi în timpul plimbării.
 • Zgarda trebuie să fie purtată de câine cel mult 12 ore pe zi. Purtarea ei mai mult de 12 ore poate afecta pielea câinelui. Pielea lui trebuie să se odihnească de la contactul cu electrozii zgărzii.
 • Înainte de a pune zgarda, pieptănați întotdeauna blana de pe gâtul câinelui pentru a îndepărta blana căzută.
 • Deși timpul recomandat pentru purtarea zgărzii este de 12 ore pe zi, sesiunea de antrenament recomandată este de 3 ore pe zi.
 • Vă recomandăm să țineți zgarda oprită când sunteți lângă câine, pentru ca acesta să se obișnuiască cu ea (dar nu mai mult de 12 ore pe zi).
 • Ideea dresajului antilătrat este următoarea: câinele trebuie să înțeleagă că poate lătra când sunteți acasă cu el și trebuie să fie liniștit atunci când sunteți plecat.
 • Obligatoriu, întotdeauna după o sesiune de antrenament (timp în care câinele are zgarda activată) laudă-ți-vă câinele, dați-i de mâncare, recompensați-l și jucați-vă cu el, arătați-i că tolerați comportamentul lui cât ați fost absent și e corect așa. Adică, tocmai asta, că a fost liniștit cât ați fost absent.

O sesiune de antrenament exemplară ar trebui să aibă loc în felul următor:

 1. Dimineața puneți zgarda.
 2. Acordați atenție animalului dumneavoastră de companie, mângâiați-l și jucați-vă cu el.
 3. Înainte de a pleca, activați zgarda.
 4. Ieșiți din casă.
 5. Odată ajuns acasă, îndepărtați zgarda de pe gâtul câinelui. Jucați-vă cu el, mângâiați-l și răsplătiți-l.

* El va înțelege că sunteți mulțumiți de purtarea lui.

Ideea dresajului cu zgardă electronică este că după o anumită perioadă de timp, pur și simplu puneți zgarda, oprită, și să nu o activați înainte de a ieși. Câinele dvs. va zgarda închisă, dar va ști că îl veți recompensa când este liniștit în acest interval al zilei.

* Pentru informații mai detaliate, citiți sfaturile pentru cea mai eficientă instruire și dresajîn instrucțiunile de lucru cu zgarda.

 

Leave a Reply

Notificați când este disponibil We will inform you when the product arrives in stock. Just leave your valid email address below.
Email Quantity We won't share your address with anybody else.